Tekijäksi

Hiipivä Haamu tarvitsee apuasi!

Juuri sinulla on mahdollisuus kokea Hiippari aidan toiselta puolen!

Hiipivän Haamun järjestää partiolippukunta Ilvesveikot, mutta ison kilpailun järjestelyihin tarvitaan monenmoista osaajaa. Kisatiimiin jäsenenä pääset kokemaan kisan aivan uudella tavalla! Ja kisaa tekemällä saa paljon vinkkejä seuraavien vuosien kisoissa menestymiseen...


Jos haluat mukaan tekemään Hiipparia, lähetä sähköpostia hiipiva.haamu@ilvesveikot.fi ja kerro mitä haluaisit tehdä!

Alla oleva lista on vain viitteellinen - kerro, mikä sinua kiinnostaa!

Hiipparin pestit

Johtoryhmä

Johtoryhmä valmistelee seuraavaa kisaa jo heti edellisen kisan päätyttyä, joskus jo paljon aikaisemmin. Johtoryhmän kokoonpano ja työnjako vaihtelee kisasta toiseen, mutta sisältää usein esimerkiksi tällaisia pestejä:

  • Ratamestari: kisan reitin suunitteleminen, rastipaikkojen kartoitus ja hankkiminen

  • RaPäPä: rastipäällikköjen päällikkö rekrytoi rastipäälliköt ja tukee heitä pestissään

  • Markkinointipäällikkö: vastaa Hiipparin markkinoinnista eri medioissa sekä ilmoittautumisesta

  • Ennakkotehtäväpäällikkö: valmistelee kisan johtoryhmän ohjeistuksen mukaan kisan teemaan sopivat ennakkotehtävät ja vastaa ennakkotehtävien tarkastamisesta

  • Videopäällikkö: valmistelee juonen mukaisen alkuvideon ja muuta tarinallista materiaalia

  • Päivän Pamauksen päätoimittaja: kokoaa kisapäivän lehden ja avustaa muun tarinallisen materiaalin valmistelussa

  • Juonipäällikkö: suunnittelee kisan teemaan ja rasteihin sopivan juonen, vastaa kisapäivän iltaan saakka juonen johdonmukaisuudesta ja sen selvitettävyydestä. Pääsee lukemaan kisaajien loppuraporteista miten se juoni oikeasti sitten menikään :)

Rastipäällikkö

Kaipaatko vaihtelua vuosittaiselta kisaamiselta? Haluatko voittaa palkinnoista kaikkein kirkkaimman? Rastipäällikkönä pääset vapauttamaan mielikuvituksesi ja rakentamaan mieleisesi kurkistusikkunan kisapäivän maailmaan! Perinteisesti rasteja on 5, minkä lisäksi vuosista riippuen on pidetty 1-2 piilorastia.

Rastipäällikön tehtävä alkaa keväällä. Se sisältää noin kuukausittaisiin palavereihin osallistumisen, oman rastin suunnittelua, rastihenkilökunnan rekrytointia, rastin lavastuksen ja juonellisten elementtien valmistelua, rastin toiminnan johtamista ym. ym. ym. Lopullisena tavoitteena on parhaan rastin palkinnon voittaminen!

Näyttelijöitä ja rastihenkilöitä

Hiipivän Haamun ennakko- ja alkuvideot kaipaavat vuodesta toiseen innostuneita näyttelijöitä esittämään mielipuolisia rooleja.

Keskeisimmät henkilöt videoilta saattavat esittää samaa roolia myös jollakin kisan rasteista. Rasteille tarvitaan kuitenkin paljon myös muita tekijöitä joko juonelliseen rooliin tai muuten pitämään rastin pyörät pyörimässä. Rastihenkilönä toimiminen on erittäin hauska tapa viettää kisapäivä, eikä vaadi ajallista panostusta ennen kisaa välttämättä muutamaa iltaa enempää. Tervetuloa rastille!