Kilpailun säännöt ja sarjajako

Sarjajako

A-sarja on tarkoitettu nuorille vartioille. Sarjaan kuuluvat kisavartiot, joiden jäsenistä suurin osa suorittaa seikkailija- tai tarpojaohjelmaa. Esim. tarpojavartio, jossa neljä tarpojaa ja kaksi samoajaa tai seikkailijajoukkue, jossa viisi seikkailijaa ja kolme aikuista johtajaa.

B-sarjassa kisaavat jo hieman vanhemmat vartiot. Jos kisavartion jäsenistä suurin osa suorittaa samoajaohjelmaa, tai on sitä vanhempia, vartio kisaa B-sarjassa. Esim. tarpojavartio, jossa kaksi tarpojaa ja kolme samoajaa tai partiolaiskaveriporukka, jossa kolme vaeltajaa ja kaksi aikuista.

Jos kisavartiossa on tasamäärä eri ikäkausien edustajia, vanhin edustettu ikäkausi määrää kisasarjan. Esim. seikkailijajoukkue, jossa kolme seikkailijaa ja kolme aikuista, kisaa B-sarjassa.

Kilpailun säännöt

1) Hiipivä Haamu vaatii vartioilta salapoliisitaitoja, kaupunkituntemusta, yhteishenkeä, huumorintajua sekä tietoja ja taitoja. Näitä myös mitataan.

2) Vain joukkoliikennevälineillä ja jalan liikkuminen on sallittu.

3) Kilpailuvartio ei saa jakaantua, vaan sen tulee toimia yhdessä koko kilpailun ajan. Vartioiden välinen yhteistyö on ankarasti kielletty.

4) Vartioiden tulee noudattaa liikennesääntöjä ja käyttäytyä muutoinkin esimerkillisen partiomaisesti.

5) Rastien kiertojärjestys on vapaa lukuun ottamatta ensimmäistä rastia. Ensimmäinen rasti on merkitty kullekin vartiolle vartion lähdössä jaettuun kilpailukorttiin.

6) Maalissa tulee vartion olla viimeistään kilpailukortissa määrättynä kellonaikana. Muiden rastien aukioloajat on mainittu erikseen. Mikäli vartio ei kaikista ponnisteluista huolimatta löydä rastia, ottakaa yhteys vihjepuhelimeen.

7) Todellisissa eksymis- ja ongelmatilanteissa voi soittaa päivystysnumeroon. Samoin on ilmoitettava, mikäli vartio yli-inhimillisistä ponnisteluista huolimatta joutuu keskeyttämään.

8) Matkapuhelinten, kameroiden ja muiden elektronisten laitteiden käyttö kilpailun lähdössä, maalissa ja rasteilla sekä niiden välittömässä läheisyydessä on kielletty, ellei toisin mainita.

9) Vartiot eivät saa ryhtyä toimenpiteisiin esimerkiksi rikollisten kiinniottamiseksi, koska se saattaisi olla vaarallista eikä partiovakuutus korvaa tyhmänrohkeiden tekojen seurauksia.

10) Tämän vartiokohtaisen kilpailun sarjojen pisteenlaskusta vastaa johtoryhmä. Mahdollisista sääntömuutoksista ilmoitetaan lähdössä.

Bannerin kuva: Aku S. / Ilvesveikot